8.4.2014

Islanninheppa sanoo gobbagobb

Islannissa on paljon jännittäviä eläimiä: valaita, haita, lunneja, islanninhevosia, Hedvigejä, hylkeitä ja tappajalintuja eli isokihuja. Kuvittelis että luonto on täällä hirvittävän monipuolinen, mutta periaatteessa tossa oli koko Islannin eläimistö. Mua hämmentää tosi paljon, se että täällä ei oikeesti oo hirveesti mulle "tavallisia" eläimiä. Onhan täällä hanhia, joutsenia, poroja ja lemmikkikoiria. Miks ei siis kurkia, sammakoita ja myyriä. Hämmentävää.

Täällä on paljon tasasta maata (rannikolla, ennen ku alkaa vuoret). Ja mietin välillä, että miksen nää miljoonan kilometrin päässä karhua tai sutta tai mäyrää, joku iso cool eläin. Sit tajusin että TÄÄLLÄ EI OLE! Täällä ei ole yhtään petoeläintä :'D Kettuja on, mutta nekin on tummanruskeita eikä oransseja. Eli porot, lampaat ja lehmät saa elää täällä ihan rauhassa missä haluaa.

Kysyn, että miks täällä ei oo mitään eläimiä. Vastaus oli yksinkertainen: millä ne tänne pääsis? Täällä on lintuja ja kaloja luonnostaan. Kaikki muut on tuotu tänne. Ja kuka muka päättäis tuoda tänne jotain petoja syömään karjan?  Hyvin yksipuolinen, mutta niiiiin jännittävä luonto.

KAUPASTA LÖYTYI PANDA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti