16.5.2014

Lauhkea kuin pässi keskellä tietä

Kesä tulee tänne aina välillä päiväks kerrallaan :) Sillon aurinko paistaa, on 10 astetta lämmintä ja tuuli ei oo ihan hirvittävän kova. Oli sellanen päivä, ja oli oikein oikein ihanaa :) Päätin ottaa juuri korjatun pyörän alle (pyörän kumi hajos yks päivä, mutta onneks Valur sai korjattua sen :) ) ja lähdin pyöräileen.


Jäätikkö on vaan upee <3
Lampaat on juuri tähän aikaan synnyttämässä karitsoja (niinku ihan just nyt tällä minuutilla) ja lampaita pidetään täällä vähän joka paikassa. Esim meidän piha on aidattu; ei sen takia, ettei täältä pääsis koira karkuun, vaan ettei lampaat pääsis pihaan. Niitä lampaita hengaa ihan järjestään tuol keskellä tietä, vaikka niille ois ihan aitauksiakin.




Vaikka on sanonta "lauhkea kuin lammas" niin ihan hirveesti ei kiinnostais lenkillä juosta sarvipäisen lampaan ohi, joka puolustaa vauvaansa aggressiivisesti. Mullahan ei siis oikeesti oo mitään faktatietoo, mitä ne lampaat tekee, tekiskö mitään, mutta ne sarvet on ISOT. Sen lisäks kun pyöräilin, niiden lammasaitausten ohi ja pysähdyin ottamaan kuvia suloisista lammasvauvoista, ne lampaat lopetti syömisen ja katto mua. Ne alko tulee lähemmäs ja määky kovaa. En tienny yhtää tarkottiko ne "häivy mun vauvan luota" vai "anna herkkua". Joka tapauksessa mä jatkoin matkaa kunnes iso pässi tuli mua vastaan tiellä ja katsoin viisaammaksi kääntyä ja lähtee takasi kotiin :D


Puspus <3
Jännittävä fakta muuten: lampaiden omistajat saa enemmän rahaa jos auto törmää lampaaseen ja se kuolee, kuin lampaan myymisestä. Ei siis suorilta noin, mutta kaikkien kuljetuskustannusten sun muiden mukaanlukeminen vähentää rahaa, joka jää käteen lampaan myymisestä. Se voi olla osasyynä, miksei farmien omistajat oo hirveen huolissaan siitä, että lampaita vaeltaa tiellä.
Sen jälkeen kiipesin vuorelle

Vesiputouksella lenteli lintuja

Ja aurinko laski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti