14.1.2015

Paistinpannulla naamaan sitä joka munia paistaa

"Pönnukaka panna" on täällä jotain ihan uskomatonta! Se on pyhä asia, jolla ei leikitä! Meinaan, että jokaisessa talossa on tämmöinen pieni, littana paistinpannu, joka saa enemmän kunnitoitusta islantilaisten kesken kuin peikkosadut, joihin puolet islantilaisista tilastojen mukaan uskoo. Tätä tiettyä paistinpannua käytetään lättyjen, joita kutsutaan pannukakuiksi, paistamiseen. Eikä mihinkään muuhun, muuten se menee pilalle. Sitä ei pestä pesukoneessa, eikä saa käyttää saippuaa. Eikä saa käyttää vettä eikä muuten pestä ikinä. Sillä paistetaan virallisen kemiallisen yhdisteen, lätty-yhdisteen, mukaisia lättyjä. Lätty- yhdiste tehdään 3 jauhomolekyylistä ja 7 erivärisestä sokeriatomista.

Ja hyvänen aika, kun täällä meidän talossa ei ole kuin 8 kattilaa ja tämä taivaallinen paistinpannu. Ja tarkotuksena oli paistaa munia. Sellasia munia, jotka on toiselta puolelta kypsiä ja päältä raakoja. Niitä ei kattilan pohjalta leivän päälle noin vaan pudoteta. Korkeintaan lattialle pudotetaan, että se sai jäädä. Otin sitten suomalaisena junttina sen pannaripannun ja aloin paistaan pekonia ja munia. Ja kaikki ne kaks islantilaista, jotka mun pahaksi onneksi sattu keittiöön käveleen, ilmaisi huolensa, pelkonsa ja hirvityksensä mun käytöstä kohtaan. Ihan ensimmäisenä. "Moi, Outi! Mitä tee.... Et sä voi munia paistaa PANNUKAKKUPANNULLA, se menee pilalle :( "

Itsehän olen ihan varmasti paistanu lättyjä joskus jollakin muullakin pannulla, kuin tolla tietyn tilavuuden omaavalla aarteella. Ja ihan varmasti luulisin ainakin olleen lättyjen hyviä. Hitsi vie, kun en joululomalla kotoa tuonut paistinpannua tänne.

Jos jotain hassua vielä tänä vuonna tapahtuu, voin siitä sitten kertoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti